Visszérrendszerek


Nem mindegy, a mélyvénákat, vagy visszérrendszerek felületes visszérrendszert érinti a trombózis Keveset tudunk a trombózisról Évente csaknem háromezer ember hal meg tüdőembóliában, amely mélyvénás trombózis miatt alakulhat ki.

Az elsődleges visszérbetegség okai és következményei 2. Puskás Attila érgyógyász szakorvos a Vártemplom Diakóniai Otthonában.

A legtöbben semmit nem tudnak a trombózis kialakulásáról, visszérrendszerek már csak akkor fordulnak orvoshoz, amikor nagy a baj. Így azzal is kevesen vannak tisztában, hogy a betegségnek is több fajtája ismert és kezelésével is más szakorvos foglalkozik.

Visszérrendszerek mindegy ugyanis, hogy mélyvénás, vagy a felületes visszérrendszer trombózisáról beszélünk. Kialakulásában megegyezik a trombózis: a szív által mozgásban tartott vérkeringés lelassul, vagy leáll az erekben, ez pedig véralvadáshoz és érelzáródáshoz vezethet.

visszérrendszerek

Bár szervezetünkben bárhol kialakulhat trombózis, mélyvénás és a felületes visszérrendszer trombózisa leggyakrabban az alsó végtagokban fordul elő. Állhat a háttérben trombofília is, amely egy genetikai hajlam, ebben az esetben a szervezet nem tudja megfelelően a véralvadást kontrollálni.

visszérrendszerek

A mélyvénás trombózis életveszélyes lehet, hiszen ha a trombus, vagy vérrög továbbterjed, esetleg leszakad belőle egy darab, tüdőembóliát okozhat. Szabó Attila PhD.

Visszér probléma (TV2 2009.09.20) - Dr. Bihari Imre érsebész

Ezt a típusú trombózist belgyógyász kezeli, ultrahanggal diagnosztizálja visszérrendszerek többnyire véralvadásgátló szedését, illetve kompressziós harisnya viselését írja fel. Bár azt gondolnánk, egyes betegségek csak idős korban fordulhatnak elő, éppen a kialakulása miatt bárki érintett lehet benne. A legnagyobb veszélye az, hogy a tünetek, a láb duzzanata, feszessége, fájdalma miatt kevesen gyanakodnak arra, ellátást igényel a végtag és nem elég csak a pihentetés.

Súlyos, kiterjedt, magasabb vénaszakaszra terjedő trombózis visszérrendszerek vannak olyan eszközök, amelyekke,l katéteres műtét során a trombus eltávolítható.

A felületes visszérrendszer trombózisa

Más a helyzet a felületes visszérgyulladásból adódó trombózis esetében, ez önmagában nem életveszélyes betegség, de kezelést ez is igényel a súlyosabb következmények elkerülése érdekében.

A szakembernek ki kell visszérrendszerek annak a lehetőségét, hogy mélyvénás esetről, egy vérrög okozta elzáródásról, vagy felületes trombózisról beszélünk-e.

visszérrendszerek

Ultrahanggal történik a diagnosztizálás. A visszértágulatok gyulladása bekövetkezhet egy ütés, vagy túl szoros ruhanemű miatt, de akár egy visszérműtétet követően is.

visszérrendszerek

Kezelése során, szemben a mélyvénás trombózissal, amely esetében lábpihentetést, majd korai mobilizálást javasolnak, a gyógyszeres és kompressziós kezelés mellett célszerű rendszeresen sétálni.

A gyulladás megszűnésével pedig nem árt a visszértágulatok megműtésével a kiváltó oknak is búcsút inteni.

  • Hullámmasszázs, nyirokmasszázs
  • Érsebészet magánrendelés | Pasamed
  • Rugalmas zokni harisnya visszerek
  • Visszérbetegség: előzzük meg! - Egészségtüköcinemavp.hu
  • Tragédia az Üllői úton: motoros halt meg a szörnyű balesetben — fotók A legtöbben semmit nem tudnak a trombózis kialakulásáról, és már csak akkor fordulnak orvoshoz, amikor nagy a baj.